Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč bez DPH a máte dopravu ZDARMA
Novinky
30.01.2019
Produkty Energy a jejich pomoc při vzdělávání - Mgr. Stanislava Emmerlingová
Mozek potřebuje k maximální výkonnosti optimální výživu, tj. kyslík, glukózu, minerály, vitamíny, enzymy a některé tuky, a k tomu také emocionální... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Specifická porucha učení – dyslexie
15.02.2022 Novinky
Specifická porucha učení – dyslexie
Martin je žákem třetí třídy základní školy. Velmi jej baví matematika, ale často chybuje ve slovních úlohách – a to všechno jen kvůli čtení. Někdy děl... číst celé
Produkty Energy a jejich pomoc při vzdělávání - Mgr. Stanislava Emmerlingová Produkty Energy a jejich pomoc při vzdělávání - Mgr. Stanislava Emmerlingová
Základní přírodní produkty Energy byly vytvořeny před více než 25 lety a fungují na základě ověřeného systému, tzv. pentagramu, který zná již několik ... číst celé
Vnímejte šetrně Vnímejte šetrně
Přečtěte si o tom, jaké maličkosti rozhodují o našem vnímání světa. číst celé
Zobrazit všechny články
PSACÍ TRENAŽER

Výbornou pomůckou pro nácvik počátečního psaní je psací trenažer. Je to plastová tabulka obdélníkového tvaru o rozměrech 20 x 7 cm. V ní jsou vylisovány vodicí žlábky ve tvaru písmen abecedy. Na dně každého žlábku jsou výstupky, které při přejetí tužkou vydávají zvuk a zároveň jemně působí na nervová zakončení v prstech rukou. Dítě zapojuje více smyslů najednou, vjem je tak silnější a zapamatování snazší.

Z jedné strany jsou písmena tiskací, z druhé strany typu Comenia Script. Tabulka je tedy vhodná zvláště pro nácvik tvarů nevázaného písma. Může ale pomoci i s písmem vázaným – obsahuje vlnovky, horní kličky, zátrhy, čáry a ovály.

Výhodou je, že žák může tabulku po počátečním zacvičení používat samostatně. Psací trenažer mu vede ruku, a pokud se odchýlí od správného tvaru, hned to sám pozná – hrot tužky vyjede ze žlábku. Tabulka tak posiluje jeho sebeřízení při učení a velmi snadno mu dopřeje pocit úspěchu. Ten jej motivuje k další činnosti.

Při pravidelném používání trenažeru se rychle zlepšují všechny aspekty psaní – čitelnost, úhlednost i hbitost. Trenažer sám ohlídá tvar, velikost, stejnoměrnost a sklon písma. Pomáhá i při počátečním nácviku správné hustoty, rytmizace a celkové úpravy (ta probíhá později – v psaní na papír).

Psací trenažer je velmi skladný, a lze jej bez potíží nosit s sebou. Může dobře posloužit i dospívajícím či dospělým cizincům (např. z Ukrajiny nebo Číny) při nácviku psaní latinky.

Výuka psaní s psacím trenažerem je pohodlnější pro žáka i vyučujícího, snižuje únavu očí a je celkově příjemnější. Výzkumy prokázaly, že je také rychlejší, a to až 3x oproti klasické výuce psaní.

Není potřeba se s psaním trápit, když vás může bavit.

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely použití funkce Hlídací pes
  1. Udělujete tímto souhlas společnosti Brána ke knihám s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, identifikační číslo: 09388451, zapsané v OR vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 335542, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

    • emailovou adresu
  2. Emailová adresa bude zpracována za účelem:

    • využití funkce Hlídací pes – zaslání e-mailové notifikace, jakmile se změní skladovost / cena zvoleného produktu dle požadovaných preferencí uživatele
  3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 180 dní a to za účelem:

    • zaslání e-mailové notifikace, jakmile se změní skladovost / cena zvoleného produktu dle požadovaných preferencí uživatele.
  4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

    • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
    • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
  5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

  6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to zasláním emailu na kontaktní adresu info@proskolaky.eu s žádostí o odhlášení, nebo kliknutím v obdrženém mailu Hlídacího psa.

  7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

    • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek odstranění e-mailové adresy z funkce Hlídací pes
    • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
    • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
    • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
    • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
    • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
    • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
    • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Přihlaste se k odběru newsletteru.
Články a rady

Certifikace

Vytestování vhodné barvy

Doporučujeme:

Kontakt

info@proskolaky.eu

tel.: +420 608 943 719

On-line úhrady od 15.3.2022 zajišťuje platební brána comgate

Platební brána ComGate

 

Sledujte nás

 

© Brána ke knihám s.r.o. 2020
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz